Nederlands English
Klooster - Oude Jeroenskerk

OVER NOORDWIJK

 

Noordwijk- Binnen

Noordwijk-Binnen straalt in de oude kern nog de rust uit van vroeger eeuwen. In 1992 is de oude dorpskern aangewezen als beschermd dorpsgezicht op grond van de Monumentenwet.

 

Noordwijk is een exclusieve badplaats, die door zijn centrale ligging in de Randstad uitstekend bereikbaar is. Bijzonder is dat Noordwijk congresfaciliteiten heeft die een grote stad waardig zijn en tegelijkertijd de charme van een kleine badplaats heeft weten te behouden. Naast uitstekende congreshotels en restaurants, biedt Noordwijk ook een uitdagende omgeving om (actief) te ontspannen. Een unieke mix van ingrediënten! Noordwijk staat niet voor niets bekend als 2e congresplaats van Nederland.

Noordwijk is uitstekend bereikbaar. Grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag liggen dichtbij. Dit geldt ook voor Schiphol Airport en Rotterdam The Hague Airport.

 

Noordwijk aan Zee

Noordwijk aan Zee, vanouds een vissersdorp, is tegenwoordig een badplaats met internationale allure. Het 13 kilometer lange strand, de sfeervolle boulevards, de duinen, bossen en het oude centrum vormen het decor van Noordwijk. Tegenwoordig is Noordwijk de nummer drie badplaats van Nederland. 

Ongeveer 3 kilometer kuststrook ligt daadwerkelijk voor de bebouwde kom van Noordwijk aan Zee. Noordwijk aan Zee kent twee boulevards; de Koningin Wilhelmina Boulevard en de Koningin Astrid Boulevard.